Cost Engineer – Amsterdam

Organisatie

Onze opdrachtgever is een beursgenoteerde wereldspeler in de Energie en Petrochemie.

Functie

Als Cost Engineer is het jouw taak om op een zo goed mogelijke manier de kostprijs te bepalen voor R&D procesprojecten.

Je hebt een functie met financiële, technische, administratieve en organisatorische kennisaspecten. Deze aspecten komen naar voren in de komende projecten die voornamelijk binnen technisch ontwerp en engineering van Research proces installaties liggen. Je werkt in een team met de Projectleider, Mechanical Engineer en E&I Engineer vanuit Amsterdam. Binnen de organisatie is jouw afdeling hét aanspreekpunt voor informatie over kostenaspecten en het beoordelen van offertes van derden.

Taken:
• Door inzet van kennis en kunde en gebruik makend van estimating en calculatie tools, in het meest optimale tijdsbestek, tegen een zo laag mogelijk budget, het bepalen van de interne kostprijs, binnen een vooraf bepaalde bandbreedte;
• Het door ontwikkelen en onderhouden van estimating en calculatie tools, het op peil houden en vergroten van kennis.
• Het zelf ontwikkelen van rekenmodellen en deze uitleggen aan collega’s;
• Maken van analyses en prognoses uit recent bestaande kostprijsberekeningen te vertalen naar kengetallen;
• Het uitvoeren van reviews van door anderen gemaakte estimates, kostprijsberekeningen.
Project budget € 10.000,- tot € 1.500.000,-

Functie-eisen

Als Cost engineer heb je minimaal 3-5 jaar ervaring in het calculeren van complexe projecten.
Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO- niveau met 1 van de richtingen Cost Engineering, Elektrotechniek, Chemische Technologie.
Jouw persoonlijkheid kenmerkt zich als commercieel, stressbestendig, ondernemend en resultaat-gericht.
Je beschikt over een goed cijfermatig inzicht, een helikopterview, bent organisatorisch sterk (in uitvoering en administratie met MS Office tools) en bent een vlotte communicator.
Verder heb je een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Het is je niet vreemd in een groeiende organisatie te stappen en daarbij mee te helpen bouwen aan verdere professionalisering. Je bent en houd je graag op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied nieuwe technieken op het gebied van Proces technische installaties.

Aanbod

Werken bij beursgenoteerde wereld speler in de Energie en Petrochemie.
Een brede zelfstandige, afwisselende functie in uiteindelijk een vast dienstverband, een prettige en professionele werkomgeving in een flexibele, ondernemende organisatie met korte informele lijnen.
Zij stimuleren toepassing van verworven kennis en kunde naar eigen inzicht, hetgeen creativiteit, ondernemerschap, oplossingsgerichtheid en ontwikkelingsmogelijkheden ten goede komt.
Een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden 25 vakantiedagen, 13 ATV-dagen, bonusregeling, pensioenregeling, reiskosten vergoeding en studieregeling.

Inlichtingen

Voor reageren of meer informatIe kunt u contact op nemen met Hans van Rooijen
Email: hvrooijen@beta-recruitment.nl.
Telefoon: 06-22265555

Sollicitatie

Klik op “SOLLICITEER”.
Je ontvangt direct na je sollicitatie automatisch een ontvangstbevestiging in je mailbox. Op zo kort mogelijk termijn ontvang je een reactie van de betrokken consultant die deze vacature in behandeling heeft.

No comments

You must be logged in to post a comment.