Cost Engineer – Harderwijk

Organisatie

*Vanwege de coronacrisis staat deze vacature on hold.*

Onze opdrachtgever werkt wereldwijd aan oplossingen door het ontwikkelen en bouwen van geautomatiseerde opslag- en interne transportsystemen.
Turn-key of als deelproject binnen een totaalsysteem.

De organisatie is te omschrijven als informeel, innoverend, creatief, duurzaam en winstgevend.

Functie

Als Cost Engineer is het jouw uitdaging om de winnende offerte te maken voor internationale machinebouw projecten.

Je hebt een functie met financiële, technische, administratieve en organisatorische kennisaspecten. Deze aspecten komen naar voren in de komende projecten die voornamelijk binnen technisch ontwerp en engineering van de installaties liggen. Je werkt in een team met de Projectleider, Mechanical/Electrical Engineer. Binnen de organisatie is jouw afdeling hét aanspreekpunt voor informatie over kostenaspecten en het beoordelen van offertes van derden.

Taken:

Door inzet van kennis en kunde en gebruik makend van estimating en calculatie tools, in het meest optimale tijdsbestek, tegen een zo laag mogelijk kostprijs, het bepalen van de interne kostprijs, binnen een vooraf bepaalde bandbreedte;
Het door ontwikkelen en onderhouden van estimating en calculatie tools, het op peil houden en vergroten van kennis.
Het zelf ontwikkelen van rekenmodellen en deze uitleggen aan collega’s;
Maken van analyses en prognoses uit recent bestaande kostprijsberekeningen te vertalen naar kengetallen;
Het uitvoeren van reviews van door anderen gemaakte estimates, kostprijsberekeningen.
Projectgrootte: EUR 10.000,- tot EUR 1.000.000,-

Functie-eisen

Als Cost Engineer heb je minimaal 2-4 jaar ervaring in het calculeren van complexe projecten.
Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.
Jouw persoonlijkheid kenmerkt zich als commercieel, stressbestendig, ondernemend en resultaat-gericht.
Je beschikt over een goed cijfermatig inzicht, een helikopterview, bent organisatorisch sterk (in uitvoering en administratie met MS Office tools) en bent een vlotte communicator.
Verder heb je een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Het is je niet vreemd in een groeiende organisatie te stappen en daarbij mee te helpen bouwen aan verdere professionalisering.

Aanbod

Je komt te werken in een klein enthousiaste jong team, verder kom je te werken bij prachtig sociaal, gezond bedrijf in de Internationale Machinebouw.
Een brede zelfstandige, afwisselende functie in uiteindelijk een vast dienstverband, een prettige en professionele werkomgeving in een flexibele, ondernemende organisatie met korte informele lijnen.
Zij stimuleren toepassing van verworven kennis en kunde naar eigen inzicht, hetgeen creativiteit, ondernemerschap, oplossingsgerichtheid en ontwikkelingsmogelijkheden ten goede komt.
Een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden als een winstdelingsregeling, 25 vakantiedagen, 13 ADV-dagen, pensioenregeling, reiskosten vergoeding en studieregeling.

Inlichtingen

Voor reageren of meer informatIe kunt u contact op nemen met Hans van Rooijen.
Email: sollicitatie@beta-recruitment.nl. Telefoon: 06-22265555.

Sollicitatie

Klik op “SOLLICITEER”.
Je ontvangt direct na je sollicitatie automatisch een ontvangstbevestiging in je mailbox. Binnen 5 werkdagen ontvang je een reactie van de consultant die deze vacature in behandeling heeft.

No comments

You must be logged in to post a comment.